Operacja pn. ,,Przemkowski Inkubator Przetwórstwa Lokalnego” mająca na celu utworzenie inkubatora przetwórstwa lokalnego, który zostanie udostępniony lokalnym przedsiębiorcom rolnym i małym przetwórcom w celu przetwarzania produktów owocowo- warzywnych, a następnie przygotowanie ich do sprzedaży.
Przygotowanie produktów rolnych w odpowiednio stworzonych warunkach higieniczno- sanitarnych przyczyni się do profesjonalnej produkcji żywności, promocji usług lokalnych, integracji grup lokalnych i organizacji, propagowanie wyrobów lokalnych, wydarzeń mających na celu rozwój świadomości spożywania produktów ekologicznych, wykorzystujących zasoby znajdujące się w naszym regionie współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach podziałania 19.2.
„Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność”
w ramach działania ,,Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER”
Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020.
Pliki do pobrania: